Skip to main content

Schilderen  met
waterverf, olieverf, acryl-inkt 

Je gaat het live zien tijdens de making of van 3 kunstwerkjes

Ben jij eraan toe om andere materialen en technieken te leren kennen? Dan is dit echt een leuke training voor je. Hij is ontstaan uit een opdracht voor onze leden in ikWilschilderen met het thema "zomerkiekjes". Ook ik ben deze uitdaging aangegaan.

Ken jij mijn manier van werken al? Impulsief en intuïtief. Het ene idee haalt het andere aan en pas het gelijk toe. Hierdoor weet ik vooraf nooit wat het eindresultaat gaat worden en dat maakt het juist zo leuk en leerzaam. Je gaat het allemaal zien in deze training.

Al nieuwsgierig? 

Waterverf, olieverf en acrylinkt

Wat kun je verwachten?
 • in 5, live opgenomen, video's zie je de making-of van 3 totaal verschillende kunstwerkjes in de meest uiteenlopende technieken.

 • Na deze training ken je verschillende basistechnieken en mogelijkheden van schilderen met waterverf, olieverf en acrylinkt.

 • Je krijgt zoveel inspiratie dat je er zelf direct mee aan de slag wilt en kunt gaan.

 • Je leert te experimenteren met deze materialen, maar ook een basislaag te maken, gelaagd te werken, diepte te creëren, compositie te bepalen, balans te vinden en je leert de kunst van het weglaten.

 • Je maakt kennis met mijn enthousiaste manier van werken, welke je motiveert en inspireert om te DURVEN en te DOEN.

 • Als extra krijg je video's met leuke tips over het maken van een eigen inspiratieboek, fotografie-tips voor onderweg en hoe je een compositie kunt bepalen met een hulpkader.

 • Na aankoop heb je direct toegang en kun je er gelijk aan beginnen.

 • Je hebt voor onbepaalde tijd toegang, dus geen haast. 

 

 

Dit maakt schilderen NOG leuker.

In deze training krijg je de tips en technieken om je te leren schilderen met waterverf, olieverf en acrylinkt. Door je er ook mee te laten experimenteren, leer je veel meer dan alleen maar een basistechniek. Hoe? Je ziet het in de 3 making-of's. 

Urenlang mag je op mijn vingers kijken en je laten inspireren. Naast de basistechnieken leer je ook met waterverf, olieverf en acrylinkt een basislaag te maken, gelaagd te werken, diepte te creëren, compositie te bepalen, balans te vinden. Je leert de kunst van het weglaten en dat niet alles in één keer hoeft te lukken. Tip: van fouten leer je, dus maak er maar veel. 

 • Waterverf: Schilderen met waterverf is superleuk. Hoe minder secuur je werkt hoe artistieker het eindresultaat wordt. Dit ga ik je in simpele stappen uitleggen en laten zien. 

 • Olieverf:  Je gaat kennismaken met olieverf op waterbasis. Olieverf droogt langzaam en is daarom superleuk om een keer mee te werken. Laat je verrassen door de mogelijkheden van nat-in-nat werken, kleurmengen en schilderen met een losse toets.

 • Acrylinkt: Dit is echt GEWELDIG. De mogelijkheden en resultaten zijn fantastisch en wil deze daarom heel graag met je delen. Dekkend of transparant schilderen, gieten, mengen, druppelen, dit materiaal zal je blijven verrassen.

Extra video's: 

 • Fotografietips voor onderweg.
 • Compositie zoeken met een hulpkader.
 • De uitdaging "Zomerkiekjes" die mijn leden ook hebben gekregen.

 

Wil jij dit ook?
Wacht dan niet langer en begin eraan!

Geen geheimen?

Mijn grootste doel is om jou te leren schilderen met verschillende materialen, in verschillende technieken. Waarom? Hoe meer mogelijkheden je hebt, hoe creatiever je je kunt ontwikkelen. Er zijn zeker materialen en technieken waar jij nog geen weet van hebt maar helemaal jouw ding kunnen gaan worden. Geen kokervisie dus maar lekker buiten je comfortzone stappen zodat je het kunt en durft toe te passen in je volgende kunstwerken.

Ik ga je 3,5 uur lang inspireren en laat je alles zien. De hele making-of van mijn 3 kunstwerkjes, ik heb geen geheimen. 

Je krijgt de uitleg van de uitdaging "Zomerkiekjes" erbij, zodat je je eigen fotokiekje thuis kunt gaan schilderen. Het hoeft natuurlijk helemaal niet over de zomer te gaan, je kunt het stappenplan voor elk fotokiekje gebruiken. 

Als je eigen werk klaar is, wil je hem natuurlijk wel graag laten zien. 

Ik zeg: super welkom in ikwilschilderen.nl.

Dit is namelijk dé allerleukste online schilderplek waar je direct, gratis toegang krijgt tot het moodboard van onze besloten community. Je kunt er jouw schilderij delen en er meteen inspiratie opdoen van alle schilderijen die onze leden daar al hebben geplaats. Niks leuker om elkaar te motiveren, te inspireren, te stimuleren en om van elkaar te leren.