Skip to main content

Ontdek en leer te experimenteren met
Nieuwe Materialen
en creëer hiermee een uniek portret.

Niks leuker dan in een schilder-/hobbywinkel nieuwe schildermaterialen te kopen. Maar, herken jij dit? Eenmaal thuis belanden ze achterin de kast omdat je geen idee hebt hoe je ermee moet gaan werken. Of je koopt ze niet, omdat je geen idee hebt wat je er precies mee kunt doen?

Dat overkomt mij natuurlijk zelf ook. Dan stel ik het ook uit om ermee aan de slag te gaan en vervolgens ligt het ergens in een hoekje te verstoffen. Superjammer, dus...

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben ik, met de voor mij nog nieuwe materialen: acrylstiften, derwent ink-blocks en catalysten, een portret van een Vietnamees vrouwtje gaan creëren. Van mijn hele experimentele proces heb ik een leerzame training voor jou gemaakt.

Wat kun je verwachten?
 • 6 uur lang kijk je mij op de vingers en neem ik je mee in mijn experimentele creatieve bubbel.

 • In 7 duidelijke video's zie je stap voor stap de making of en krijg je heel veel waardevolle tips vanaf de basislaag tot de finishing touch.

 • Durven en doen! Ik laat je zien hoe je met nieuwe materialen kunt experimenteren en verschillende materialen met elkaar kunt combineren.

 • Je gaat lekker aan de slag met jouw materialen thuis. Ik laat je zien hoe ik acrylstiften, derwent ink-blocks, medium en catalysten inzet, om, op een geheel nieuwe en voor mij onbekende manier van schilderen, dit Vietnames vrouwtje creëer.

 • Na deze making-of bruis je van de inspiratie en wil je gelijk aan de slag. Daarom kun je gelijk na aankoop beginnen en lekker in je eigen tempo. Je hebt namelijk voor onbepaalde tijd toegang.
 • Het gaat in deze training echt om het experimenteren met, voor jou, (relatief) onbekende materialen en hoe je dit aan kunt pakken. Dat het vooral niet allemaal in 1 keer goed hoeft te gaan en te lukken. Je leert in oplossingen te denken zodat je de volgende stap weer durft te maken. De aanhouder wint, dus op naar een nieuwe mind-set.

 

Wat Nanette, één van mij leden, ervan vond? 

Wat een leuke training! Eerst dacht ik waar gaat dit naartoe, maar als je het eindresultaat ziet snap je dat alle stappen nodig waren voor dit resultaat. Zo fijn om te zien dat bij een “professional” ook niet alles in een keer lukt. Dat je dit kunt bereiken met je acrylstiften had ik ook niet verwacht. Zeer leerzaam door alle tips die je tussendoor krijgt.

Groetjes Nanette

Gewoon DOEN!

Het is super belangrijk voor mij om nieuwe materialen en technieken uit te proberen en daar flink mee te experimenteren😅. Waarom? Ik wil creatief uitgedaagd worden en mezelf blijven ontwikkelen. Ik wil nieuwe materialen en technieken onder de knie krijgen, ze voelen en hun eigenschappen begrijpen en hanteren. Maar ik wil er zeker ook mijn eigen creatieve draai aan geven, zodat het weer helemaal "alla Brenda" wordt! 🎨❤️

Natuurlijk gaat er van alles mis tijdens mijn ontdekkingsreis. Waar de meesten dit erg vinden, omarm ik dit. Omdat het niet in 1 keer goed gaat, leer je juist hoe een materiaal of techniek werkt. Je gaat het veel beter begrijpen en ervaren en .... je krijgt hier en daar een cadeautje in je werk.

Mijn geduld wordt regelmatig op de proef gesteld, maar ik geef niet op! Want als ik blijf doen wat ik altijd deed, krijg ik wat ik altijd kreeg. Dus ik zal blijven groeien, ontwikkelen en vernieuwen, en dat blijf ik met jou delen.

Alles wat ik leer en ontdek, zet ik in mijn online schilderclub: "Ikwilschilderen". Hierdoor blijf ik mijn leden inspireren om ook stappen te zetten in hun creatieve reis. 

Gun jezelf deze heerlijke en nieuwe manier van creëren.
GO FOR IT!

Heb jij de training gedaan en jouw materialen eigen kunnen maken in een mooie creatie? Dan zijn wij heel benieuwd naar jouw resultaat en jouw ervaring......en jij vindt het vast leuk om wat positieve feedback op jouw creatie te krijgen. 

Ik zeg: Welkom bij ikwilschilderen.nl

Dit is namelijk dé allerleukste online schilderplek van Nederland, waar je direct gratis toegang krijgt tot onze besloten community. Deel jouw werk, stel een vraag, spar erover met andere leden en leer! Niks is leuker dan van elkaar te leren. Je schildert lekker in je eentje, maar bent toch samen als je daar behoefte aan hebt.

Welke materialen ik heb gebruikt voor deze training?

 • Schildersdoek (of gebruik een inspiratieboek/dummy)
 • Acrylverf
 • Acrylstiften
 • Derwent inktense blocks
 • Wax-pastels
 • Penselen
 • Catalysten (siliconen spatels)
 • Sjablonen
 • Acrylmedium (Golden/Amsterdam)
 • Oud bankpasje o.i.d.

Gebruik thuis de ondergrond, kleuren en andere materialen die jij in je kast hebt liggen en pas hiermee de methodes toe uit deze training. 

Eigen werken die gemaakt zijn door telkens weer te experimentern met nieuwe materialen en technieken.

TIP: Ontdek de Voordelen van Ons Abonnement:

Bent je gepassioneerd over schilderen of wil je er net aan beginnen maar  ben je er wel klaar voor om je artistieke reis naar nieuwe hoogten te brengen? Ons abonnement biedt je een uitgebreide reeks voordelen die verder gaan dan alleen toegang tot deze specifieke training.

Wil je niet alleen toegang tot deze training maar ook tot bijna alle andere en... elke week een inspiratie maandag opdracht en... feedback op je werk en... moodboards boordevol inspirerende werken van leden en...meer dan 700 schildervideo's boordevol tips en technieken?

Sluit dan een abonnement bij ons af al vanaf €14,60 per maand en duik 24/7 samen met alle andere leden in onze creatieve bubbel. Alles op tijden dat het jou uitkomt, op je eigen niveau en in je eigen tempo. Makkelijker kunnen we het thuis leren schilderen niet maken. Welkom bij de club.

Kortom: Kies voor ons abonnement en ontdek een wereld vol creatieve mogelijkheden:

 • Toegang tot diverse trainingen.
 • Wekelijkse Inspiratie Maandag opdrachten.
 • Constructieve feedback op je werk.
 • Inspirerende moodboards en werken van leden.
 • Meer dan 700 schildervideo's met tips en technieken.
 • 24/7 toegang in je eigen tempo.
 • Betaalbaar vanaf €14,60 per maand.
 • Word lid van onze levendige schilderclub.

Sluit vandaag nog aan en laat uw creativiteit bloeien!