Skip to main content

Wil jij ook zo graag leren schilderen? 
Maar geen idee hoe je moet beginnen? 

Zo ben ik ook begonnen, met helemaal niets. Geen verf, geen penselen en geen idee hoe ik zou moeten beginnen en wat ik zou kunnen schilderen. 

Na 10 jaar lesgeven weet ik als geen ander wat je minimaal moet weten voordat je de eerste penseelstreek op het doek zet. In deze training heb ik een serie techniekvideo's samengesteld zodat je kennis gaat maken met de basismaterialen en -technieken

 

De basis-stappen om te leren schilderen

Wat kun je verwachten?
 • 16 video's over basismaterialen en technieken.

 • Urenlang schilderplezier met behulp van tips, technieken en makkelijke oefeningen om de basistechnieken onder de knie te krijgen.

 • Een 1,5 uur durende video over hoe je een schilderij kunt opbouwen aan de hand van een appel. Een eenvoudige vorm waarin alle basistechnieken voorkomen. 

 • Je kunt de stappen in je eigen tempo en in je eigen  tijd uitvoeren.

 • Door de stappen keer op keer te volgen krijg je steeds meer zelfvertrouwen.

 • Je kunt vragen stellen en feedback krijgen in de inspirerende community (besloten).

 • Na aankoop heb je direct toegang en kun je er gelijk aan beginnen.

 • Geschikt voor iedereen die wil leren schilderen of de basistechnieken nog een keertje uitgelegd wil hebben.

 • Je hebt voor onbepaalde tijd toegang, dus geen haast.

 

Gewoon DOEN!

Welke materialen heb je minimaal nodig om te leren schilderen? Dat kun je alvast bekijken in deze video. Shop hier online voor een starterspakket

Let op bij het bestellen dat de penselenset, naast de 2 basispakketten, een los pakket is! Deze zit dus niet bij in het basispakket. 

Wat ga je leren?

 • Geen ruimte thuis? Je gaat zien hoe makkelijk het is een leuk schilderplekje voor jezelf te creëren.
 • Alles wat je over acrylverf moet weten en hoe je moet beginnen met schilderen. 
 • Welk penseel gebruik je waarvoor? 
 • Kun jij niet tekenen? Geen probleem. Je gaat op een eenvoudige manier leren hoe je een afbeelding over kunt tekenen op een ondergrond.
 • Kleuren mengen vanuit de drie primaire kleuren rood, geel, blauw met wit.
 • Een strakke vorm of dunne lijn schilderen, moeilijk? Nee joh, je krijgt de tips & tricks zodat het je zeker gaat lukken.
 • Mooie overgangen schilderen is een kwestie van techniek. Deze ga je leren aan de hand van de eenvoudige vorm van een appeltje. Kun je dit, dan kun je het later in elk schilderij toepassen. 
 • Je leert de stappen in de juiste volgorde te zetten om van een wit doek naar een schilderij te komen. 

Naast al deze tips & technieken krijg je nog 5 extra video's. Hierin ga je de basis leren over diepte, schetsen, schaduw, overgangen, creativiteit, enz. 

Wat ga je schilderen?

Dat mag je helemaal zelf bepalen. Ik laat je stap voor stap zien hoe ik de appel met roze achtergrond schilder (zie foto).  Met alle tips en technieken die je in deze making-of leert, samen met die uit de overige 14 video's, kun je elk gewenste voorstelling op doek tekenen en schilderen. Je gaat je eigenheid ontdekken en door te doen de technieken onder de knie krijgen. 

Bekijk hier alvast de welkomsvideo!

Wil jij echt graag leren schilderen?
BEGIN DAN VANDAAG!

Kun jij niet? ECHT WEL!

Leren schilderen is natuurlijk wel DOEN. Door meters te maken ga je het beheersen. Maar ik weet zeker, als jij deze eerste stap zet, gaat dat zeker gebeuren.

Volg de stappen in je eigen tempo, op momenten dat het jou uitkomt en binnen je eigen kunnen.  Maak gebruik van de materialen waar jij graag mee werkt en schilder op je eigen manier, in de penseelstreek (handschrift) die bij jou past en waar jij blij van wordt.  Zo creëer je eigenheid, hoe gaaf is dat.

Ben je aan het schilderen en wil je graag feedback tusendoor of op je eindresultaat? 

Ik zeg "Super welkom in ikwilschilderen.nl."

Dit is namelijk dé allerleukste online schilderplek waar je direct, gratis toegang krijgt tot onze besloten community. Je kunt er jouw werk delen, er vragen over stellen, erover sparren, leren van anderen, feedback krijgen en inspiratie op doen met een gezellige inspirerende groep creatievelingen. Niks leuker om elkaar te motiveren, inspireren, stimuleren en van elkaar te leren. Zo doe je het in je eentje thuis maar ben je toch samen als je daar even behoefte aan hebt.