Skip to main content

Portretschilderen
met 3 primaire kleuren+wit
Maar hoe kom ik dan aan een huidskleur? 

Wist jij dat je met de drie primaire kleuren rood, geel, blauw + wit bijna alle kleuren kunt mengen die je je maar kunt bedenken?

Met deze kennis en de technieken uit deze training is het geweldig om een portret te schilderen. Een huid bestaat namelijk uit enorm veel verschillende kleurnuances, welke op deze manier perfect te mengen zijn. 

Moeilijk? Nee joh, na het zien van deze training gaat het je zeker lukken. 

Portretschilderen met 3 primaire kleuren + wit

Wat kun je verwachten?
 • Uitgebreide uitleg met eenvoudige stappen in 13 duidelijke video's.

 • 5 uur lang schilderplezier met super waardevolle tips,  technieken, inspiratie en motivatie.

 • Je leert op een envoudige manier de mooiste huidskleuren te mengen.

 • Naast het kleurmengen leer je natuurlijk van a tot z de stappen om je eigen portret te schilderen

 • Geschikt voor iedereen die een portret in levendige en sprankelende  huidstinten wil schilderen.

 • Je kunt de stappen in je eigen tempo en in je eigen  tijd uitvoeren.

 • Door de stappen keer op keer te volgen krijg je steeds meer zelfvertrouwen. 

 • Na aankoop heb je direct toegang en kun je er gelijk aan beginnen. 

 • Je hebt voor onbepaalde tijd toegang, dus geen haast.

 

Gewoon DOEN!

Nog nooit geschilderd of al jarenlange ervaring? Laat je inspireren door deze manier van portretschilderen met een beperkt kleurenpalet. Na het zien van alle video's, kun jij op een eenvoudige manier de mooiste huidskleuren mengen. Doordat je veel meer levendigheid, diepte en uitstraling creëert, zullen jouw portretten voortaan van het doek spatten. 

Je gaat het allemaal leren in deze training. Vanaf het maken van een mooie compositie totaan de finishing touch. Stap voor stap leg ik het uit, doe ik het voor en geef ik je alle tips & technieken om een realistisch portret te schilderen met dus maar 4 kleuren. 

Leren schilderen en kleuren mengen is natuurlijk wel DOEN. Door meters te maken ga je het beheersen. Maar ik weet zeker, als jij deze eerste stap zet, gaat dat zeker gebeuren.

Volg de stappen in je eigen tempo, op momenten dat het jou uitkomt en binnen je eigen kunnen.  Maak gebruik van de materialen waar jij graag mee werkt en schilder op je eigen manier, in de penseelstreek (handschrift) die bij jou past en waar jij blij van wordt.  Zo creëer je eigenheid, hoe gaaf is dat.

Wat ga je allemaal leren?

 • Materialen 
 • Voorbereiding
 • De schets
 • Opzet lichte kleurtonen
 • Opzet midden/donkere kleurtonen
 • Ogen en haren
 • Achtergrondkleur bepalen
 • Werken met een kaartje en sjablonen
 • Verfijnen portret
 • Verfijnen portret vervolg
 • Finishing touch
 • Techniekles huidskleur mengen

 

Welke materialen heb je nodig?

Nog nooit geschilderd of al jaren bezig? ikWilschilderen heeft 3 leuke basispakketten schildermaterialen samengesteld welke het meest gebruikt worden in het online programma. Heb je hulp nodig  bij het aanschaffen van schildermaterialen,  bekijk dan onderstaande video. 

Deze training zou je dus kunnen doen met de materialen uit het basispakket 1 + penselen, dus check even of je deze thuis hebt. Optioneel: MDF, sjablonen, acrylmedium

Mis je nog materialen, maar wil je wel zo snel moglijk aan deze training beginnen? Klik dan nu op onderstaande button en bestel snel online!

Kun jij niet? ECHT WEL!

Ik leer het je in 13 video’s, boordevol tips en technieken, stap voor stap en live opgenomen. 

Heb jij je portret geschilderd, dan wil je hem natuurlijk wel graag laten zien om er ook feedback op te krijgen.

Ik zeg "Super welkom in ikwilschilderen.nl."

Dit is namelijk dé allerleukste online schilderplek waar je direct, gratis toegang krijgt tot onze besloten community. Je kunt er jouw portret delen, er vragen over stellen, erover sparren, leren van anderen, feedback krijgen en inspiratie op doen met een gezellige inspirerende groep creatievelingen. Niks leuker om elkaar te motiveren, inspireren, stimuleren en van elkaar te leren. Zo doe je het in je eentje thuis maar ben je toch samen als je daar even behoefte aan hebt.

Het werken met de 3 primaire kleuren was makkelijker dan ik dacht. Zo kan je makkelijker de richting en kleurtoon bepalen. Meer richting de koude of warme kleurtinten werken.

Tijdens deze les heb ik ook geleerd om te schilderen vanaf een zwart wit foto. Zo zit je niet vast aan kleurgebruik en kan je er zelf een andere draai aan geven. Het werken met sjablonen in een portret was nieuw voor mij en heel verrassend in het totaalplaatje. Leuke training, lekker experimenteren.

Zoë

Ik heb al heel wat portretten gemaakt, maar nu voor het eerst de huidskleur geschilderd met de 3 primaire kleuren rood, blauw, geel en titaanwit. 

Het gezicht heeft veel meer kleur gekregen en is sprekender dan wanneer ik schilder met huidskleuren rechtstreeks uit de tube. Dat wordt toch sneller eentonig van kleur en minder realistisch.

Dus heel blij met het resultaat en de nieuwe tips en technieken uit deze training. Echt een aanrader. 

Ellis

Bij dit" boze jongetje" , heb ik het gezicht en handen alleen met de primaire kleuren geschildert.

Ik vond het heel leerzaam. Leuk om te zien welke prachtige huidskleuren je allemaal kunt maken met rood, geel, blauw en wit.

In het begin vond ik het best wel moeilijk. Maar gaande het proces werd het steeds makkelijker. Door gewoon te doen zie je steeds weer nieuwe huidskleur ontstaan. Totdat je de kleur hebt die je wilt gebruiken. En die verandert daarna ook weer. 😂😂

Sabrina

Dit vrouwelijke portret  is mijn allereerste schilderij dat ik heb gemaakt in huidskleur. Ik heb alleen maar gebruik gemaakt met de met de 3 primaire kleuren/zwart/wit. 

De tips , technieken en duidelijke uitleg van Brenda hebben mij hier heel erg bij geholpen.


Zelf ben ik erg tevreden over het eindresultaat en het was superleuk om te doen. 
Daphne