Skip to main content

Ogen, mond en huidskleur schilderen
Deze training maakt portretschilderen NOG leuker 

Heb jij het "Basisstappenplan Portretschilderen" al gevolgd? Dan is dit een super goede volgende stap om je technieken in het portretschilderen te verfijnen. Heb je al tientallen portretten geschilderd maar mis je de finishing touch? Dan zou ik zeker niet twijfelen om deze stap te maken.

Elk oog, elke mond en elke huidskleur is per persoon anders maar essentieel voor de herkenbaarheid. Toch zijn er elementen die voor elk oog, elke mond en elke huidkleur in de basis hetzelfde zijn. Als je deze herkent en toepast kun je veel meer levendigheid, diepte, uitstraling en herkenning in je portretten schilderen. Dit ga je allemaal leren in deze training.  

Ogen, mond en huidskleur schilderen

Wat kun je verwachten?
  • Ogen: een techniekvideo waarin je leert hoe een oog is opgebouwd, waar je de accenten op moet leggen, hoe je diepte aanbrengt en hoe je een blik levendig maakt. 

  • Mond: als je deze video hebt gekeken kun je prachtige lippen schilderen welke uit je doek lijken te komen. Je gaat leren hoe je de vorm bepaald, diepte creëert en glans aanbrengt. 

  • Huidskleur: In ikWilschilderen werk ik zoveel mogelijk met de 3 primaire kleuren, zwart en wit. Je kunt er alle kleuren mee maken en in deze training leer je het mengen van oneindig veel huidstinten. Een training met opdracht waarmee je je uren gaat vermaken.

  • Je kunt de 3 video's en oefeningen in je eigen tempo bekijken en uitvoeren.

  • Door de tips en technieken keer op keer toe te passen in je portretten, gaan deze steeds levendiger worden.

  • Na aankoop heb je direct toegang en kun je er gelijk aan beginnen.

  • Geschikt voor iedereen die zich wil ontwikkelen in portretschilderen.

  • Je hebt voor onbepaalde tijd toegang, dus geen haast. 

 

 

Verfijn je portret met deze technieken

Heb je net je eerste portret geschilderd? Of schilder je ze al jaren, maar lukt het je niet de ogen sprankelend te krijgen, de mond driedimensionaal en de huidskleur levendig? Dan is dit de training waar je het gaat leren. 

Portret leren schilderen is natuurlijk wel DOEN. Wees ook vooral nieuwsgierig naar nieuwe technieken en kennis waardoor je je blijft ontwikkelen. Door meters te maken ga je het beheersen en dat maakt portretschilderen NOG leuker. Stilstand is achteruitgang en dat is nou net wat je niet wilt. 

Volg de stappen in je eigen tempo, op momenten dat het jou uitkomt en binnen je eigen kunnen. Staar je niet blind op het resultaat van een ander. Gun jezelf die creatieve ontwikkeling en klim in je penseel, ga oefenen, maak kilometers, leer en groei. Met deze training en wat motiverende en stimulerende woorden van mij gaat je dat dan zeker lukken. 

 

 

 

2 extra video's

Een aantal jaren geleden heb ik deze twee portretten geschilderd en er een "versnelde" video van gemaakt. Dit bleken toch inspirerende video's te zijn dus deel ik ze graag met je. Laat je inspireren door de opbouw van deze twee totaal verschillende portretten die in geheel andere technieken zijn uitgevoerd. 

Gun jezelf deze kennis, klim in je penseel en GO FOR IT

GO FOR IT

Iedereen kan leren om een portret te schilderen, In je eigen tempo en op je eigen manier. Ontwikkel je stap voor stap en beetje bij beetje. Deze training is daarom perfect.

De blik in de ogen is heel bepalend in een schilderij en vaak een zoektocht. Is de vorm goed, zit er diepte in en is het traanvocht zichtbaar dan ben je al een heel eind. De glimmetjes kunnen dan nog net even het verschil maken.

Met huidskleuren kun je spelen. Het belangrijkste is dat het licht/donker op de juiste plek is zijn aangebracht. Deze vormen namelijk de vorm en de structuur van het gelaat.

De lippen, ja die moeten om te zoenen zijn, haha. Hierbij is de vorm, de bolling en schaduw heel belangrijk.

Herhaal je deze training keer op keer, dan ga je je deze technieken eigen maken, gaat het steeds beter lukken en wordt het steeds leuker om een portret te schilderen.

Wacht dus niet langer en GO FOR IT