Skip to main content
Kiekje uit het dagelijkse leven 
Gerrie en Gerrit houden ons al een jaar lang op de hoogte van hun dagelijkse leven in Ghana d.m.v. en foto's, video's met korte en uitgebreide teksten erbij.
 
Teveel om allemaal hier te posten maarrrrr.....een mooie compilatie leek ons leuk om met je te delen. Dus in deze Blog kiekjes uit het leven van Gerrie en gerrit in Ghana waar mijn dochters en ik straks 17 dagen deel van mogen uitmaken. We hebben een beginnetje gemaakt maar zullen hier regelmatig ons appcontact vanuit Ghana met je delen. 
  
Liefs Fleur, Sanne en Brenda
 
Door een 'kleine' donatie via Go Fund Me te doen, kun je helpen dit (voor ons misschien kleinschalige)  mega waardevolle schoolproject in Ghana te steunen.

De pilaar voor de watertank wordt gemetseld en de laatste plafonds in de lokalen getimmerd 🥳

Verder konden we dankzij donaties 180 zakken cement aanschaffen!
Hier worden de toiletten, de septitank en de muur van gemetseld.

Sterke kerels graven het gat voor de septingtank/beerput. Harde grond moet eerst met de pikhouweel bekapt worden voor dat ze kunnen graven… bizar: wat een zwaar werk!

Het geld voor de toilletten hebben we ontvangen, nogmaals superveel dank aan alle sponsoren. We zijn er meteen mee aan de slag gegaan. De basis van de fundering voor de 4 toiletten en de muur staat. 

Leren puzzelen 🥰…en de juffrouw ook

Overleg met de moeders

Ik heb geen zin meer!

Zoals de oogjes van Faustina zijn, zo is ook haar karaktertje: een pittig, vrolijk dametje🥰

De kleine moet nog wennen aan die witte gezichten

De laatste dag voor de vakantie komen alle mama’s eten brengen voor een gezamenlijke maaltijd en wat hebben ze hun best gedaan. Genoeg voor drie dagen denk ik!

De juf zit bij de ingang van de school en houdt de absentie lijst bij. Verder betalen de moeders haar 4 cedis (€0,34)  voor het warme eten.

Moeders in spé🥰. Jong geleerd….

Even voor ‘juf’ gespeeld

Hout voor de plafonds in school

De juf van de peuteropvang is bevallen van een dochtertje. Dus zijn we op kraambezoek geweest met kleertjes voor de baby en een mooie jurk voor mama.

We hebben een hoofdmeester aangenomen:
Hij krijgt een zitslaapkamer (gemeubileerd, met een douche/wastafel) in de school en een mooi kantoor.
De afspraak is dat hij van maandag tot vrijdag blijft slapen en ook ‘caretaker’ is. We zijn ongelooflijk blij met hem ! Hij zit al 40 jaar in het onderwijs en is al jaren hoofdmeester 😊

Een gelukkige mama… al haar eitjes zijn verkocht en de kinderen op school gaan straks smullen. Ze mag nu elke week 60 eieren bezorgen ( verkoop van eieren is waarschijnlijk haar enige inkomen en ze heeft een baby- tweeling)

Naar het hospitaaltje met een ernstig ziek kindje… helaas is hij ‘gegaan’

Ons laatste nieuwe adoptie kindje,
Zijn hoofd lijkt groot, omdat hij sterk vermagerd is

Als je niet naar school wilt kun je altijd nog biskwietjes gaan eten bij ‘opa’. Hij is net nieuw en moet nog even wat extra aandacht.

Ons middagdutje🥰, veel gezelliger dan al die bedjes uit Nederland waar je alleen in ligt en met z’n allen onder de ventilator 

A happy child🥰

Ik denk dat ik toch maar kip eet morgen 🙃

Zo geweldig dat we al €4000 van ons doel gedoneerd hebben gekregen en zijn alle donateurs mega dankbaar. Ons streven is minimaal €5000 en daar mogen we natuurlijk ruim overheen komen haha. Dus help jij ons mee bij die laatste eindsprint om de  toiletten, schoolspullen e.d. te financieren? Klik dan nu op deze link GOFUNDME en doneer, alle kleine beetjes helpen. Alvast super bedankt. 
 
Tot de volgende post, want we gaan nog veel meer leuke Ghana-informatie en interacties met je delen✍🏻.
 
Wordt vervolgd...
 
Liefs, Sanne, Fleur en Brenda

 

Wil jij een kindje in Ghana financieel steunen via ons 'adoptieproject' of heb je nog andere vragen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we je verder kunnen helpen.

Liefs, Gerrie, Gerrit en Jones