Skip to main content
‘Adoptieouders’ nodig om de allerarmsten ook een kans te geven.
 
 
Vanaf dat wij begonnen zijn met financiële steun te werven voor dit geweldige schoolproject in Ghana, hebben er ook al 5 lieve Nederlandse gezinnen een kindje financieel geadopteerd  zodat zij ook naar deze school kunnen. €25 per maand kan het verschil maken voor de toekomst van deze kinderen en hun gezinnen.
 
Misschien is €25 per maand teveel om alleen te doneren.
TIP: vraag je familie, vrienden, collega’s, buren, teamleden, enz. om dit samen op te pakken.
Vele kleine beetjes samen maken hier de grote verschillen. 
 
Liefs Fleur, Sanne en Brenda
 
Gerrit, Gerrie en Jones:
We nemen je even mee in ons 'adoptieproces'. Een project wat we binnen ons schoolproject hebben opgezet om in Nederland mensen proberen te koppelen aan een kansarm kindje. Met name de allerarmsten willen we graag helpen, zodat zo’n familie uit het slob komt. Dus krijgt een van hun kinderen de kans op goed onderwijs, dan kan de toekomst er voor hen beter en mooier uit gaan zien. 

Hoe ons schoolsysteem nu werkt?

De kinderen gaan van 7.00/ 8.00 uur tot 15.00 uur naar school en tussen de middag krijgen ze een warme maaltijd (en voldoende water tussendoor). Hiervoor brengen ze elke dag 5 cedis mee ( 40 cent). Verder wordt er 1 x per kwartaal schoolgeld betaald. Dit is het gangbare systeem in het onderwijs in Ghana. Van het schoolgeld worden o.a. de salarissen en elektriciteit betaald. We zorgen voor genoeg leslokalen, niet te volle klassen, voldoende lesmateriaal en geschoolde onderwijzers/onderwijzeressen en nu ook (dankzij de donaties via GOFUNDME) verantwoorde en hygiënische toilletten.

We lopen er echter tegen aan dat veel ouders het schoolgeld en de dagelijkse bijdrage niet kúnnen betalen en juist de állerarmsten willen we graag bereiken.

Op dit moment hebben we 16 kinderen die gesponsord worden vanuit Nederland. Als iemand in Nederland zich aanmeldt als sponsor dan werkt het in de praktijk als volgt:

Wij gaan zelf, samen met Jones (onze Ghanese zoon) in gesprek met een oudste van de lokale bevolking en vragen welk gezin/kind  héél arm is. Vervolgens maken we een afspraak en gaan het gesprek aan met ( 1 van ) de ouders. De situatie wordt besproken en we vragen o.a. hoe het komt dat ze zo arm zijn. Of er mogelijk familie is die kan bijspringen en of er anticonceptie wordt overwogen (als er sprake is van veel kinderen). Als een gezin door deze ‘screening’ komt wordt het kind toegelaten op school. Dit lijkt heel streng, maar daardoor helpen we wel diegene die het ook écht nodig heeft.

Het sponsorbedrag bedraagt €25,00 per maand. Hiervoor krijgt het kind elke dag een verantwoorde warme maaltijd, uniform, schooltas en gratis boeken. 1 x per maand komt een verpleegkundige het kind wegen en waar nodig vaccineren. We willen naast goed onderwijs ook de lichamelijke ontwikkeling op de voet volgen en bij twijfel doorsturen. We hopen ook dat het toegewezen kindje ondersteuning blijft krijgen, totdat het de basisschool verlaat. Met dit proces streven we om kansarme kinderen in Ghana te ondersteunen op een manier die niet alleen financieel, maar ook gezond en sociaal is, terwijl we tegelijkertijd de integriteit van de gezinnen garanderen.

 

Als er een koppeling is gemaakt, zullen wij de ‘adoptieouders’  regelmatig een foto van het kindje en verdere informatie over de ontwikkeling van het kind toesturen.

De financiële adoptie loopt via een kerk in Dedemsvaart. De reden is dat wij zelf geen stichting zijn, dus geen ANBI nummer hebben. De adoptieouders doneren maandelijkse €25 en dit bedrag wordt elke maand automatisch overgemaakt naar ons project.

Alvast bedankt dat je deze informatie hebt gelezen en hopen natuurlijk dat je een kindje wilt ondersteunen.

Wil jij een kindje in Ghana financieel steunen via ons 'adoptieproject' of heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we je verder kunnen helpen.

Liefs, Gerrie, Gerrit en Jones

Zo geweldig dat we al €4000 van ons doel gedoneerd hebben gekregen en zijn alle donateurs mega dankbaar. Ons streven is minimaal €5000 dus help jij ons mee bij die laatste eindsprint om de  toiletten, schoolspullen e.d. te financieren? Klik dan nu op deze link GOFUNDME en doneer, alle kleine beetjes helpen. Alvast super bedankt. 
 
Tot de volgende post, want we gaan nog veel meer leuke Ghana-informatie en interacties met je delen✍🏻.
 
Wordt vervolgd...
 
Liefs, Sanne, Fleur en Brenda