Skip to main content
Ze heeft alle reden om te lachen!
Waarom?  

Toen we besloten om niet alleen vrijwilligerswerk te gaan doen in Ghana, maar ook een financiële bijdrage wilden leveren, vroegen we Gerrie en Gerrit naar hun hoogste prioriteit. Hoewel de bouwkosten voor de school al waren gedekt door Nederlandse kerken, ontbraken er nog toiletvoorzieningen. Dit stond bovenaan hun lijst. Om te beginnen met de realisatie van 4 toiletten, was er een totaalbudget van €3000 nodig.

Dit was voor ons een prachtig beginpunt en hebben direct een inzamelingsactie opgezet via Go Fund Me. En raad eens?

Jaaaaaaa,  de eerste €3000 is binnen, yahoooo.  Dat betekkend dus echte toiletten op school. Hier worden wij allemaal heel blij van en vooral onze schoolkindjes in Ghana.

Gerrie: Vandaag is de grens van €3000 gepasseerd 🥳 We vieren dit samen met de kinderen en ze krijgen allemaal een extra🥚 bij de maaltijd als traktatie. Mevrouw Coock deelt het eten uit en de kinderen genieten hiervan buiten op de veranda.

 
 

We zijn alle sponsors heel dankbaar dat we de financiële middelen hebben om échte toiletten te bouwen bij de nieuwe school in Bomeng ♥️

Even een weetje over toiletten in Ghana

Momenteel is er slechts 1 toiletgebouw in het dorp Bomeng. Deze bestaat uit 6 ‘toiletten’ 3 voor de vrouwen en 3 voor de mannen en is bestemd voor meer dan 1.000 mensen….

Het is een toilet dat niet doorgespoeld kan worden. Er is een gat/ ruimte onder het toilet waar alles in valt. Als het vol is of er komen teveel beestjes in voor, dan wordt een bedrijf gebeld en die komen de boel leegzuigen. Er zit iemand die strookjes krantenpapier verkoopt ( ipv closetpapier) en hij maakt het toilet ook 'schoon'

Jones voegt er nog aan toe: 'In het andere dorp daar hebben ze mazzel… Zij hebben 2 toiletgebouwen!'

Weet dat de inwoners zelf niet over een toilet beschikken dus ......

Daarom is het onze wens om normale toiletvoorzieningen op onze school te hebben. Wij willen ervoor zorgen dat onze kinderen veilig en schoon naar school kunnen gaan. Gewone toiletten zijn van vitaal belang voor hygiëne.

Natuurlijk gaan we door om geld te genereren, zodat er nog veel meer wensen die op het lijstje staan te realiseren. Dit alles om de kindjes volwaardig onderwijs te laten volgen op een veilige en goed georganiseerde school. Samen kunnen we het verschil maken dat er voor deze kindjes een betere en mooiere toekomst kunnen krijgen. Op naar een schoolplein voor de kleinste kinderen en een voetbalpleintje. Een muur om de school met hekken die je kunt afsluiten. Lesmateriaal, computers, Engelse leesboekjes, stof voor schooluniformen, schoolborden, enz. 
 
 
Alvast bedankt🙏.
 
Tot de volgende post, want we gaan nog veel meer leuke Ghana-informatie en interacties met je delen✍🏻.
 
Wordt vervolgd...
 
Liefs, Sanne, Fleur en Brenda

 

Wil jij een kindje in Ghana financieel steunen via ons 'adoptieproject' of heb je nog andere vragen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we je verder kunnen helpen.

Liefs, Gerrie, Gerrit en Jones