Skip to main content
Hoe ons eerste projectje
'de kippenren' ontstond?
 
 
 
Vorig jaar oktober begonnen Gerrie en ik met ons eerste app-contact over Ghana. Ze vertelde me over haar werk daar en vroeg haar hoe ik al kon helpen.
 
Wat Gerrie heel leuk leek, was dat de kindjes met de kerst een kleurboekjes en potloden kregen. Daarnaast was er voor 30 kindjes lesmateriaal nodig. Ik was blij dat ik iets kon doen. De verrassing voor de kindjes met kerst was groot en ze waren superblij met hun spulletjes.
 
Gerrie deelde ook dat de kinderen eerder een eitje kregen bij de lunch, maar dit werd gestopt vanwege de kosten. Een eitje te duur? Dat is toch vreselijk dacht ik vanachter mijn bureau in Enschede en kwam met een voorstel of er een kippenren gebouwd kon worden, zodat ze zelfvoorzienend hierin werden. Dat zou lastig worden zei Gerrie.
Een paar dagen later kreeg ik bericht uit Ghana en dit was letterlijk ons app-contact.
 

Gerrie: Toch verdergegaan met jouw idee Brenda😜. We zijn bezig met het bouwen van de kippenren. We willen uiteindelijk voor 20 kippen gaan. Dan hoeven we geen eieren meer te kopen☺️. Stukje tuin ingeleverd en hopla. Dit zijn de eerste eigen eitjes 🥰.

Brenda: Ohhh wat superleuk, strak plan dus😂😂😂. Nog hulp nodig😉?

G: Ja zeker. Kom jij even de 🐓 slachten? 😜

B: Ik bedoel natuurlijk financieel😂. Kipjes moeten gekocht worden, maandelijks eten hebben en misschien in een ren lopen😬? Dat was ook mijn insteek van dit idee zodat het ook een doorlopend project kan blijven?

G: Heel erg graag!

Het blijkt dat de schoolboeken en kleurpotloden/kleurboekjes veel goedkoper waren dan verwacht. Van het geld dat van jouw donatie over is kunnen we in elk geval een ren maken voor de 5 kippen en 1 haan (het hok hebben we gemaakt van restanten hout).

B: Oh wat super dat je al een budget over hebt voor de kipjes. Ik kan wel een idee afschieten vanachter mijn bureautje in Nederland, maar dan moet het nog wel te realiseren zijn voor jullie en ik jullie dan natuurlijk ook financieel steunen. Dus op naar de kippenren van ikWilschilderen😂😂😂.

Even een update. Gerrie en Gerrit zijn net weer terug naar Ghana nadat ze 4 maanden in nederland te zijn geweest. Voordat ze uit Ghana vertrokken haaden ze nog wat kipjes gekocht, dachten ze. Nu ze terug zijn is er een kleine ontdekking gedaan in het kippenhok. Dit is wat Gerrie mij deze week schreef:

Dinsdag 29-08-2023. 

Gerrie: Hoi Brenda, helaas blijken de laatste 8 kippies gewoon haantjes te zijn ( we zijn dus bedonderd 😆).

Resultaat: veel hanen om te slachten, zodra ze beginnen te kraaien en nog steeds zelf de eitjes kopen.
Meerwaarde: een kip zit nu te broeden op bevruchte eitjes 🥰
En nu maar hopen dat er veel meisjes geboren worden haha

Huidige situatie: 7 hennen en 8 hanen

Brenda: Haha, daarom lachte die dame van de kippenverkoop zo vriendelijk;) Maar, de kipjes zijn nu in de maak, zelfvoorziendend, dus dat gaat uiteindelijk vast goedkomen en ik blijf jullie natuurlijk vanuit ikWilschilderen steunen. Succes

Gerrie: Ik ga volgende week op kippen jacht. Tot die tijd sponseren wij zelf de eitjes, deden we voorheen ook. 

Heb jij zelf een bedrijf? Of ken je iemand met een bedrijf die dit project zou willen steunen? Deel dan ons project met hun, zodat we samen het verschil kunnen maken. Hoe gaaf is het om met heel veel ondernemers kleine projectjes binnen dit project te steunen om zo onderdeel te worden van dit mooie geheel. En weet je dat donaties aftrekbaar zijn? 
 
Ik kan al helemaal genieten van het kippenhok en de kleurpotloden, kleurboeken en lesmateriaal wat ik aan de kindjes heb kunnen geven. Op naar het volgende doel. 
 
Alvast bedankt🙏.
 
Tot de volgende post, want we gaan nog veel meer leuke Ghana-informatie en interacties met je delen✍🏻.
 
Wordt vervolgd...
 
Liefs, Sanne, Fleur en Brenda

Wil jij een kindje in Ghana financieel steunen via ons 'adoptieproject' of heb je nog andere vragen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we je verder kunnen helpen.

Liefs, Gerrie, Gerrit en Jones