CHALLENGE
Train jouw creatieve brein
en maak je eigen inspiratieboek!

Stel je dit eens voor!

Je hebt zin om te schilderen en pakt een nieuw schilderdoek, maakt een verfpalet klaar en begint spontaan een opzet te maken zonder te bedenken hoe het eindresultaat eruit moet komen te zien. Gewoon beginnen zonder plan en op je eigen ideetjes vertrouwen die binnen komen stromen tijdens het schilderproces. Stap voor stap en laag voor laag. Nou?

Je gaat het allemaal leren in deze challenge

Je krijgt 28 dagen lang, elke dag een kleine uitdaging en we doen het SAMEN!

Hoe fijn zou dat zijn?  

Dat jij altijd inspiratie hebt? Altijd een volgende stap kunt maken in jouw schilderij, omdat er telkens nieuwe ideetjes in je hoofd ploppen die misschien ook leuk zijn om in jouw schilderij te verwerken.

Je op elk gewenst moment in een creatieve bubbel kunt stappen om lekker te gaan schilderen.  Waarin je alles om je heen vergeet en ook zeker niet bezig bent wat anderen ervan gaan vinden?

Dit is hoe mijn creatieve brein mij helpt om zo te werken. Mijn voordeel is wel dat ik een beetje eigenwijs en autodidact ben.

Leren loslaten en vertrouwen op je intuïtie. Wees impulsief en experimenteel en laat je fantasie de vrije loop, waardoor het ene na het andere idee binnenkomt. Gewoon doen en durven, ongeacht of het gelijk goed is of juist helemaal niet. Compleet vrij zijn in creëren.

Maar.... nu weet ik dat dat heel lastig is om dit in je eentje op te pakken, dus heb ik een challenge bedacht en we gaan het samen doen. Deze challenge ligt al jaren in mijn atelier om er zelf aan te beginnen maar dus niet gedaan! Waarom niet? Gewoonweg geen stok achter de deur! 

Maar nu gaat het echt gebeuren. Ja, ook voor mij, want ik doe mee. Samen gaan we er 28 inspirerende dagen van maken. Stap jij mee in deze creatieve bubbel met als doel een inspiratieboek boordevol tips, handvatten, technieken en natuurlijk het stappenplan om inspiratie te krijgen. Kennis en ideetjes waar je jaren mee verder kunt en waarschijnlijk voor altijd. 

Wat gaan we doen?

 • Vanaf maandag 3 oktober start ik de challenge met de live-sessie via facebook. Heb je geen fb, geen probleem, de opname komt in onze online leeromgeving te staan.

 • We gaan 4 weken lang aan de slag om jouw creatieve brein te trainen qua inspiratie zodat jij zelf gave ideetjes gaat bedenken en unieke creaties kunt gaan maken i.p.v. naschilderen.  Dit doen we in een besloten groep in de leeromgeving van ikWilschilderen.

 • Je bepaalt zelf of je elke dag meedoet en in welk tempo. 

 • Je kunt gebruik maken van een community waar resultaten gedeeld en vragen gesteld kunnen worden. Daarnaast kan er in deze besloten groep feedback op elkaar gegeven worden.

 • Deze challenge had ik jaren geleden al bedacht voor mijzelf en in mijn eentje willen doen maar ben er nooit aan begonnen. Dus, Ik doe zelf ook mee en ga dat natuurlijk ook met jou delen.  Ook ik stap uit mijn comfortzone, ook een mega uitdaging voor mijzelf. Zin in!

Wat ga je krijgen?

 • Elke dag een kleine uitdaging om je creativiteit te ontwikkelen waar je in eigen tempo en tijd mee aan de slag kunt gaan.

 • We maken een inspiratieboek waarin alle tips, technieken, handvatten en opdrachtjes in verzameld kunnen worden.

 • Toegang tot de community met 2 boards. 1: waar jij je werk kunt plaatsen, 2: waar vragen gesteld kunnen worden. De vragen beantwoord ik tussendoor d.m.v. een videoboodschap.

 • Wekelijks een feedback van mij op wat er in zijn algemeen  door de deelnemers is gemaakt en in de community is gepost.

 • 2 making-of video's van een opdracht die ikzelf heb gedaan. Natuurlijk met de nodige tips en duidelijke uitleg over de technieken die ik toepas en mijn strubbelingen niet te vergeten.

 • De maand november hou je toegang tot de community om samen met de mede-creatievelingen even in de bubbel te blijven en elkaar te blijven inspireren, motiveren en stimuleren om verder te gaan met wat je allemaal geleerd hebt.

Wat levert het jou op?

 • Een nieuwe manier van creatief denken. Met handvatten leer je  verder te denken dan je standaard denkpatroon waardoor je mega veel nieuwe inzichten en inspiratie krijgt. 

 • Een eigen gecreeërd inspiratieboek waarin we alles vastleggen en boordevol schilderinspiratie , tips, handvatten en technieken komt te staan.

 • Een verandering in je mind-set waaronder het krijgen van meer zelfvertrouwen in het Durven en Doen

 • Minimaal 2 making-off’s van mijn eigen werk waarbij je mij op de vingers mag kijken en ik je meeneem in mijn mind-set en creatieve proces met alles wat daarbij komt kijken en daarbij horen

 • Leuke interactie met medecreatievelingen zodat je het gevoel hebt dat je het niet alleen te hoeft te doen. Omdat we allemaal anders denken, schilderen en werken zal er een wereld voor je open gaan aan inspiratie. Onze ervaring uit ikWilschilderen is dat Samen schilderen verbindt, inspireerd en motiveert, dus ook online.

Dus, ben jij toe aan een superleuke en waardevolle uitdaging, waar je de rest van je creatieve carrière plezier van gaat hebben?

Schrijf je dan nu in en start live met ons op maandag 3 oktober om 19 uur via de facebookpagina van ikWilschilderen (even volgen dan krijg je vanzelf een melding). Heb je geen facebook, dan kun je na de live-sessie deze terug kijken in het Atelier. 

Hoe je mee kunt doen?

Klik op onderstaande button om je aan te melden en de challenge te kopen. De prijs van deze 28 dagen durende waardevolle en inspirerende challenge is geen €49,95 maar NU ter introductie maar €14,95.

Let op! Materialen zijn niet bij- deze prijs inbegrepen, maar je kunt werken met alles wat je thuis al hebt. Een aanrader is wel om in een dummy / schetsboek / schrift te werken zodat je hier je eigen inspiratieboek van kunt maken.

Je krijgt een bevestiging in de mail en hebt dan ook direct een account aangemaakt. Vervolgens log je in via de oranje inlogbutton bij www.ikWilschilderen.nl, gaat naar het Atelier en daar staat de challenge ‘train je creatieve brein’ voor je klaar. Bekijk de instructievideo over hoe de challenge gaat verlopen en wat je kunt voorbereiden om maandag 3 oktober gelijk te starten en live met ons mee te schilderen. Op naar een mega inspirerende oktobermaand, ik heb er superveel zin aan!

Wat vinden onze creatieve leden van ikWilschilderen?

Bedankt voor de leerzame video’s die bij deze cursus horen. Ik heb een jaarabonnement en kijk elke dag naar de video's en het stimuleert mij enorm. Uitleg vind ik fantastisch, duidelijke uitleg en demonstraties. Heb het nog niet eerder zo ervaren. Heel fijn, ben er heel blij mee. Dank je wel. -Anneke

Vooral super bedankt!! Voor het bieden van deze mogelijkheid om anders te denken, te werken en vooral ontdekken. Ik raad het iedereen aan die ook iets anders wil. -Yvonne

Ja een maand is zo voorbij en ik wil nog zoveel bekijken op de site dus wil ik graag mijn maandabonnement omzetten in een jaarabonnement. Je brengt het zo duidelijk dus alweer het nodige geleerd. Ik schilder al jaren maar dat wat jij doet dingen uit proberen en loslaten dat vind ik juist leuk en moeilijk. Ik ben bijna 73 jaar maar nooit te oud om de leren toch. Bedankt voor het omzetten van het abonnement. -Wilma

Diverse workshops gevolgd, waarvan er weinig zo gedetailleerd uitleggen als deze. Fantastische uitleg, zo mooi te volgen en echt stap voor stap, mijn complimenten daarvoor. Ben super tevreden met deze online schilderplek. Loop met mijn telefoon in de hand de dagelijkse dingetjes te doen om niets te hoeven missen. Ben al verslaafd. -Annamaria

Ik wilde eigenlijk wel ontdekken of schilderen iets voor mij is. Ik vind het geweldig!! En leer enorm veel van jouw lessen. Ben pas een paar weken geleden gestart maar ik smul van de opdrachten. En jouw eigene manier van uitleggen spreekt mij enorm aan. Kortom ik ben heel blij met dit initiatief. En het is dat ik ver weg woon anders had ik me meteen aangemeld voor les!!  -Bertha

Na een jaar zelf rommelen en niet tevreden zijn met wat ik maakte nu maar is een training gaan volgen. Nou dat was een goede stap zo leerzaam en leuk, gelijk ook maar een abonnement afgesloten. Al veel filmpjes gekeken, echt super ! Met zoveel liefde, passie, gezelligheid en kennis zijn ze gemaakt. Brenda je bent een topper!! De live uitzending was ook geweldig! -Ciska

Voor mij is "ik wil schilderen" de stimulans geweest om serieus aan de slag te gaan. Ik kijk al lange tijd naar Youtube filmpjes, zie daar de mooiste schilderstukken langs komen, maar mistte de technische uitleg vaak. Dat vind ik hier wel en zie ook veel handige tips langskomen. Uiteraard is schilderen "gewoon doen", maar zonder enige kennis en feedback, wordt het niets en dat is wat ik hier wel vind als beginnende "kunstenaar". :) -Rita

Hartelijk dank voor het leuke cadeautje Brenda, het is echt een mooie schort én ik hou van oranje. Dubbel geluk ?. Ik heb al enkele kleurrijke schilderijen gemaakt, jammer genoeg wel naar voorbeelden van internet. Met behulp van ‘ik wil schilderen’ hoop ik eigen inspiratie te krijgen en ook prachtige kleurrijke achtergronden te kunnen gaan schilderen. Tot nu heb ik al met veel plezier naar filmpjes gekeken. -José

Dankzij de mooie en duidelijke video’s heb ik veel informatie gekregen over bv het maken van een mooie achtergrond, laag over laag, materialen. Erg fijn. Daarnaast was het ook erg leuk om eigen werk te delen met anderen en daarop veel positieve en inspirerende reacties te krijgen. -Siekske

Was via een andere "schilder club" begonnen aan een portret, maar kwam er niet mee verder. IwS is voor mij stukken duidelijker en heel sprankelend en probeer nu mijn 1e portretje weer op te pakken. Nog geen spijt van mijn abonnement bij IwS, en al zoveel tips en technieken gelezen. Ik ben er al heel blij mee. -Petra

Ik heb wat zitten kijken naar enkele videos van u. Allereerst mijn complimenten voor uw website, heel professioneel gemaakt en mooi. Uw uitleg is ook heel duidelijk, met vooral een aangenaam accent uitgesproken, zelfs voor een Brabander als ik. -Marinus

Ik schilder al wat jaartjes met aquarel. Ik heb pas 2 losse trainingen gedaan met acrylverf en dat was 'n openbaring. Ik ben helemaal om en ben nu lid geworden. Brenda geeft duidelijke uitleg en is heel enthousiast. Ze is ook niet van de regeltjes en stimuleert je om zelf nieuwe dingen te ontdekken. Ik wil graag "losjes" schilderen. Ik heb er erg zin in. Als ik al die mooie kunststukje voorbij zie komen, moet het wel goed komen. -Friedy

Na een grondige zoektocht door internet ,boeken en goed kijken heb ik hier mijn weg gevonden. Natuurlijk valt er nog genoeg te ontdekken en daar vindt ik deze cursus ideaal voor! De opzet en het enthousiasme spreekt me erg aan. -Consuelo

Ik heb deze app als zeer positief ervaren. Tijdens de corona lock down, wilde ik graag creatief bezig blijven. Met de goede uitleg en feedback van Brenda en de reacties van de mede-creatievelingen is het me goed gelukt. Ik kreeg tips, feedback (niet alleen van Brenda, maar van iedereen die met me meedacht) en veel positieve reacties, waardoor je moed kreeg om door te gaan en steeds meer in je zelf gaat geloven. -Barbara

Ik schilder sinds een aantal jaren. Met name portretten vind ik heel leuk om te maken en ik zou er graag meer over leren. Ook ben ik al een tijdje op zoek naar diverse technieken om toe te passen, mijn werk is nu nog heel plat. Deze technieken zag ik voorbij komen bij een paar bekenden van mij waarmee ik samen online schilderlessen heb gehad. Snel heb ik navraag gedaan en zij verwezen mij naar "Ikwilschilderen". Nadat ik een kijkje had genomen, was ik direct verkocht. Heerlijk, zo veel technieken en ik mag ze allemaal gaan uitproberen en leren. Ik heb er heel veel zin in! -Bianca

Hi  Brenda, super bedankt voor alle info, heb het genoteerd en ga ermee aan de slag. Grenzen doorbreken want ik wil echt verder ontwikkelen. Je hebt me zoveel enthousiast support gegeven, dat dat moet lukken. Nogmaals dank hiervoor. -Lydia

Wat ik zo mooi vind aan aan dit platvorm, is dat je geïnspireerd raakt van alles wat iedereen maakt; je samen aan hetzelfde project/ challenge kan werken op je eigen manier en in je eigen tempo; iedereen zich in je werk interesseert. Ik merk dat die uitdagingen mij goed doen en zeker ook een boost geven, omdat ik zelf weinig ervaring heb en soms geen idee heb wat ik wil gaan maken of hoe het aan te pakken. Door jouw duidelijke video's is er een duidelijke richtlijn hoe je iets kan beginnen/ aanpakken. Dank je wel dat je dit voor ons mogelijk maakt!  -Alice

Ik ben heel enthousiast over wat ik tot nu toe heb kunnen zien, en wat er allemaal gemaakt is. Super!! Ik heb op een cursus gezeten, heel gezellig, maar niet direct mijn stijl. Wat ik tot nu toe hier heb kunnen bekijken, sluit veel beter bij mij aan. Ik ga ervoor en hoop net als jullie heel enthousiast te zijn. En natuurlijk zulke geweldige schilderijen te maken. -Marja