Skip to main content

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn abonnement later wijzigen?

Ja. Start je bijvoorbeeld met een maandabonnement, dan kun je deze te allen tijde omzetten naar een jaarabonnement. Zo profiteer je alsnog van de korting. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we gaan het voor je omzetten. 

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Wil je je abonnement stopzetten, dan kun je een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. en wordt het abonnement voor de eersvolgende betaling beïndigd.

Let op! Als je zelf het abonnement stopzet door de laatste betaling te storneren, zijn wij helaas genoodzaakt je een  factuur te sturen van €10 (€25 bij een creditcard.) i.v.m. administratiekosten.

Ik wil graag een eigen stijl ontwikkelen, kan dat hier?

Jazeker, juist hier. Ik ben zelf een beetje wars van naschilderen. Op alle mogelijke manieren zal ik je in iWs stimuleren om je eigen handschrift in je schilderij te leren verwerken. Samen met alle handvatten die iWs je te bieden heeft weet ik zeker dat dat gaat lukken.

Ik ben niet handig met de computer. Is ikWilschilderen dan wel iets voor mij?

Er staan veel handleidingen in ikwilschilderen zodat je op weg wordt geholpen. Weet je eenmaal hoe het werkt dan is het heel makkelijk. Kom je er niet uit, dan kan ik je natuurlijk altijd helpen. Toen ik aan dit avontuur begon, wist ik ook niets van een online platform, video’s maken en al helemaal niet hoe ik dit ergens op internet moest zetten. Door te doen, heb ik het geleerd.  Dat is ook meteen mijn tip.

Welke materialen heb ik allemaal nodig om aan ikWilschilderen te beginnen?

We hebben 3 startpakketten samengesteld om het je makkelijker te maken. Je hebt niet zoveel nodig hoor! Met de primaire kleuren verf + wit, een paar penselen en een ondergrond, kom je al heel ver. Uitleg over de basispakketten kun je vinden bij de trainingen op onze website.

Ik heb nog nooit geschilderd. Is dat een probleem?

Ik zou zeggen WELKOM! Ikwilschilderen is echt voor iedereen. Van beginner tot ver gevorderd. Ik ben ook ooit begonnen en weet als geen ander wat je dan nodig hebt, maar ook na 15 jaar schilderen weet ik creatievelingen te inspireren, motiveren en nieuwe methodes te leren.

Wanneer kan ik beginnen met de onlinetrainingen?

Op het moment dat je een training hebt gekocht of een abonnement hebt afgesloten heb je direct toegang tot het onlineprogramma en kun je beginnen.

Als ik een abonnement neem, zitten daar de losse trainingen die jullie verkopen ook bij in?

Ja. Neem je een abonnement dan heb je toegoang tot bijna alle losse trainingen. Alleen de trainingen ‘Van niets naar Iets’ en de making of van het ‘Marokkaanse vrouwtje’ zitten niet in het abonnement. Je houdt toegang tot zolang je abonnement loopt.

Wat is het verschil tussen een abonnement en een losse training?

Bij een losse training heb je voor altijd toegang tot het gekochte product en is verder alles wat er in ikwilschilderen staat aan video’s voor je afgeschermd. Bij een abonnement heb je toegang tot bijna alles zolang je abonnement loopt. Stop je, dan zijn de trainingen ook niet meer beschikbaar. Naast de trainingen heb je toegang tot onze hulpvaardige en gezellige community en alle moodboards boordevol inspiratie.

Wat maakt ikWilschilderen anders dan alle andere onlineschilderprogramma’s?

We zijn uniek in onze manier van techniek overbrengen. Vanuit mijn autodidact zijn werken we op gevoel en niet vanuit regels. Niet naschilderen maar leren creëren en het beste in jezelf naar boven halen. Je wordt uitgedaagd om nieuwe technieken en materialen te gebruiken en te combineren met elkaar, op zoek naar jouw eigenheid. Geen regels maar leren durven en doen, experimenteren en daar alle handvatten voor krijgen naast de tips en technieken, die je, ongeacht werk of schilderij je maakt, kunt gaan toepassen om eigenheid te creëren.

Hoe lang hou ik toegang tot de trainingen?

Als je een losse training koopt, dan blijf je altijd toegang houden. Sluit je een abonnement af dan heb je toegang tot bijna alle trainingen zolang het abonnement loopt.

Hoe vaak kan ik een training bekijken?

Zo vaak je maar wilt en op de tijden dat het jou uitkomt. Het is een 24/7 online platform dus neem je tijd en pak de geschikte momenten.

Ik zie veel portretten. Kun je ook iets anders schilderen?

Portretten is inderdaad wel mijn ding maar het gaat bij ikwilschilderen om het creëren en jezelf ontwikkelen. Mijn technieken, manier van werken, gebruik van materialen, opbouw van het schilderij, enz., kun je gebruiken bij elk gewenst onderwerp. Integreer het in je eigen werk en je gaat je creatief ontwikkelen en een eigen stijl creëren.

Hoe kan ik een training/abonnement/materialen aanschaffen?

In het menu van deze website vind je alles onder trainingen en abonnementen. Klik je op het gewenste product dan kom je vanzelf bij een verkooppagina uit waar je het product uitvoerig omschreven staat en je over kunt gaan tot bestellen. Na betaling heb je meteen toegang tot dit product.

Met welke verf moet ik schilderen om de trainingen van ikwilschilderen te volgen?

Je kunt alles gebruiken waar jij graag mee werkt of mee wilt werken. Acrylverf, olieverf of aquarel. De handvatten, tips en technieken die je leert in iWs zijn voor elk van deze geschikt. De verwerking /droging/ volgorde zal hier en daar wat verschillen. Ik werk zelf het meeste met acrylverf.

Hoelang duurt een training?

Dit verschilt per training. De tijden staan aangegeven op de verkooppagina’s en als je voor een abonnement gaat heb je nu al zo’n 450 techniekvideo’s inclusief trainingen die je kunt bekijken variërend in tijd.

Moet ik opdrachten doen of ben ik verplicht iets in te leveren?

Oh nee, we zijn gelukkig geen school. Alles is vrijblijvend. Je werkt in je eigen tempo, binnen je eigen kunnen en op tijden dat het jou uitkomt. Wil je iets delen of feedback krijgen? Plaats het dan in onze community. Wil je dat niet? Geen probleem natuurlijk en niemand die daar iets van vindt.

Ik zie veel op fb, moet ik daar lid van zijn?

Nee hoor, dat hoeft zeker niet. We hebben alles in eigen beheer op en eigen platform. Ook een leuke en motiverende community waar je met je vragen, weetjes, inspiratie terecht kunt. Dit is toegankelijk bij aankoop van een training of abonnement.

Krijg ik de trainingen per post?

Nee hoor, ze staan allemaal in ons eigen online platform ikWilschilderen. Bestel je een abonnement of training dan krijg je direct toegang om eraan te beginnen en hoef je gelukkig niet op de postbode te wachten.

Ik ga regelmatig op vakantie. Is dat een probleem?

Hoe heerlijk is het om wat schilderspulletjes mee te nemen op vakantie en alle tips,tricks en onze community voor vragen bij je te hebben om heerlijk te gaan schilderen, waar ter wereld ook. Dus geen probleem, online kun je er altijd bij.

Hoelang duurt een abonnement?

Dat ligt aan het abonnement wat je kiest. Het maandabonnement is per maand opzegbaar en het jaarabonnement per jaar. Abonnementen worden zonder opzegging automatisch verlengd.

Ik schilder al jaren, kan ik in ikwilschilderen nog wel wat leren?

Daar is ikWilschilderen voor. Ik schilder zelf zo’n 15 jaar en daag mezelf elke dag nog uit en leer nog elke dag. Dit deel ik in onze online leeromgeving en ik inspireer je om jezelf nog meer te ontwikkelen. Je zult materialen en/of technieken tegenkomen die je niet kent of waar je nog nooit mee hebt gewerkt. Ik daag je uit en laat je buiten de paden schilderen.

Kan ik bij jou ook live-schilderlessen of een workshop volgen?

Ik geef zeker schilderlessen en workshops. Omdat mijn lessen vol zitten en er een wachtlijst is, ben ik online gegaan met iWs gebaseerd op mijn live-schilderlessen. Zo kan ik toch creatievelingen blijven helpen. Daarnaast geef ik workshops die natuurlijk op inschrijving wel te boeken zijn. Nu met de corona ligt alles een beetje stil. Dat ga ik op een later tijdstip zeker weer oppakken. De data kun je vinden in de agenda van www.kunstsalonwit.nl. Dit is mijn website voor al mijn schilderijen en offline-activiteiten.

Ik heb me aangemeld maar weet niet waar ik moet inloggen.

Bovenaan de website staat een oranje login button in het menu. Via deze button kom je in het inlogscherm. Vul je daar je Mailadres en wachtwoord in, dan kom je in onze online leeromgeving terecht.

Waar vind ik de gratis video’s?

Als je een account aanmaakt bij ‘gratis aanmelden’ (zie menu), dan kun je inloggen en kom je in het onlineprogramma van ikWilschilderen. In het ‘Atelier’ staan allemaal trainingen en video’s. Deze kun je aanklikken. De video’s waar geen slotjes voor staan, zijn allemaal gratis te bekijken. Zo kun je een goede indruk krijgen van wat iWs te bieden heeft, hoe het programma eruitziet en je ervaart de manier waarop ik de trainingen geef.

IkWilschilderen heeft toch ook een app? Hoe kan ik deze installeren?

Ja, dat hebben we en is superhandig in gebruik. Je vindt hem in de app-store onder de noemer ‘huddle community & e-learning’. Tip: Zet hem lekker zichtbaar op het beginscherm van je telefoon of tablet naast een app die je veel gebruikt zoals nieuws/ fb/insta. Zo ga je er optimaal gebruik van maken.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact met me op!